Damsky Investicni Klub

Dámský investiční klub České spořitelny oslaví šesté narozeniny - Finparada

13.2.2014, Finparada.cz

Dámský investiční klub České spořitelny oslaví 15. února 2014 své šesté narozeniny. Jedná se o platformu sloužící pro setkávání zájemkyň o investování. Klub má téměř 2 700 registrovaných členek, velká část z nich je zároveň klientkami Českéspořitelny.

@@Diskuse@@Členkami klubu jsou manažerky, podnikatelky či novinářky z celé České republiky, nejpočetněji je zastoupena věková kategorie 30 až 40 let. Náplň činnosti je především poskytování informací ze světa financí a rozšiřování sítě obchodních kontaktů.

Měsíčně se do investičního klubu zaregistruje v průměru 15 nových členek, pravidelně jich investuje téměř 46 %, což je dvojnásobně více než v roce předchozím.

Do čeho členky nejčastěji investují?

Členky preferují především konzervativní investiční strategii. Nejčastěji investují do:
  dluhopisů a dluhopisových fondů (63 % z celkového objemu investic)  akcií (21 %)  fondů peněžního trhu (13 %)  alternativních investic, např. nemovitostní trh (zhruba 3 %)

Za 6 let existence Dámského investičního klubu se konalo téměř 30 specializovaných přednášek a také byla vydána řada odborných článků v časopise Lady In.

Dámský investiční klub České spořitelny připravil 14 odborně - společenských setkání pro své členky a pravidelně vydává také časopis Lady In. Vzdělávací záměr klubu naplňují také webové stránky investičního klubu, které mají nový vzhled a jsou propojeny s Investičním centrem České spořitelny.

Mezi stabilní a dlouholeté partnery Dámského investičního klubu patří časopis Harper’s Bazaar, dále například Léčebné lázně Jáchymov nebo Auto Volvo Czech a jeho autorizovaní dealeři. V roce 2013 se novými partnery staly společnosti Ylia, Goldsirio nebo odborný měsíčník Make Money.
 

http://www.finparada.cz/clanek.aspx?ID=1844

Pro členky klubu