Damsky Investicni Klub

Dámský investiční klub má za první rok existence více než 1 500 členek - měšec.cz

Dámský investiční klub má za první rok existence více než 1 500 členek

mesec.cz, 6.5.2009

Dámský investiční klub České spořitelny v únoru oslavil již rok svého trvání. Za tu dobu se jeho členkami stalo více než 1 500 žen se zájmem o investování. Téměř 800 z nich navštívilo odborně-společenská setkání klubu, na kterých se dozvěděly informace důležité pro investování a lepší orientaci ve finančním světě.

"Dámy oceňují zajímavé náměty klubových setkání, které jim pomáhají lépe se vyznat ve světě financí a investic. Díky tématům, jako jsou například důchodová reforma či současná ekonomická situace, si rozšiřují své znalosti a získávají tak potřebný rozhled pro vlastní investiční rozhodování," uvedla Romana Vlková, manažerka Dámského investičního klubu České spořitelny. "Klubové akce jsou přínosné pro možnost setkat se s úspěšnými ženami-odbornicemi a navázat zajímavé osobní či pracovní kontakty," dodala Romana Vlková.

Mezi členky klubu patří manažerky, podnikatelky, političky či novinářky z Čech i Moravy. Více než 80 % z nich je v produktivním věku – mezi 30 až 60 lety. Téměř 70 % členek má zkušenosti s investováním a většina je klientkami České spořitelny.

Dámský investiční klub České spořitelny vznikl 15. února 2008. Jeho založením banka navázala na tradici Erste Group, která podporuje skutečnost, že investování není jen mužskou záležitostí. Zároveň inspirovala další členy ve skupině a svůj dámský investiční klub již mají na Slovensku, v Maďarsku a připravují ho i v Chorvatsku.

Výhodou členství jsou přednostní pozvánky na klubové i partnerské akce. V tomto roce plánuje Dámský investiční klub dvě velká odborně-společenská setkání, vydání čtyř čísel časopisu Lady In a partnerskou spolupráci s dalšími subjekty – především v oblasti odborně-společenských setkání.

Pro členky klubu