Damsky Investicni Klub

Investorky se sejdou v klubu - Moderní řízení

Moderní řízení, 16.4. 2008.

Letos v únoru založila Česká spořitelna dámský investiční klub, jehož členkami jsou ženy se zájmem o investování.

Banka tak navazuje na tradici Erste Group podporovat skutečnost, že investování není jen mužskou záležitostí. Na pravidelných setkáních se členky klubu dozvídají o vývoji na kapitálových trzích, o nových investičních nástrojích a různých investičních strategiích. “Založením této platformy podporujeme vedle specificky zaměřeného vzdělávání také rovné příležitosti,” uvedl Jan D. Kabelka, obchodní ředitel úseku finančních trhů České spořitelny. “Dobře víme, jak úspěšné jsou ženy jako manažerky. Věřím, že také investování pro ně může být lákavé a zajímavé. Díky zkušenostem získaným na setkáních klubu se budou moci lépe orientovat ve světě finančních trhů,”.

Členky klubu získají přístup k aktuálním a zajímavým informacím z oblasti ekonomiky, financí a investování. Na pravidelných setkáních si vyslechnou odborné přednášky, potkají zajímavé lidi, vymění si vlastní zkušenosti nebo se dozví rady od zkušenějších odbornic.
“Zájemkyním o investování chceme umožnit lépe porozumět světu investic, který je ve větší míře spojován s muži. Jsou to ale právě ženy, které zodpovídají za rodinný rozpočet a většinu nákupních rozhodnutí,” vysvětlila Romana Vlková, manažerka Dámského investičního klubu České spořitelny. 

 

 

 

 

 

 

 

Pro členky klubu