Damsky Investicni Klub

Večerní etuda o investicích - Harper´s Bazaar

11.7.2012, HARPER'S BAZAAR, Pavla Hodková

Dámský investiční klub České spořitelny má za sebou další z pravidelných odborně-společenských setkání. Harper's Bazaar byl tradičně při tom...

Tentokrát to bylo už podvanácté, ale snad poprvé za tak horkého večera. Byl červen, už jen málo zbývalo do jednoho z nejdelších dnů celého roku a členky Dámského investičního klubu, začínající investorky, přicházely v dobré náladě do pražské Novoměstské radnice.

Ta úleva vejít z rozpálených ulic města do příjemně chladivých prostor s úžasnou historií... Některé dámy se daly do hovoru s investičními specialisty, jiné si prohlížely prezentační stánky partnerů - jako např. Volvo Auto Czech, Moser & Thun, Léčebné Lázně Jáchymov nebo klinika estetické medicíny Formositas. Mimochodem partneři akce věnovali dárky, takže večer byl i plný napětí, která bude tou šťastnou vylosovanou... Hezkým zvykem těchto setkávání se členek Dámského investičního klubu je dobročinný bazar - tentokrát bylo přizváno opět občanské sdružení Sananim (působí v oblasti drogových závislostí), a to díky Nadaci ČS, která s ním spolupracuje již osm let.

Přítomné dámy udělaly koupí předmětů radost nejen svým blízkým či sobě, ale také těm, kteří takovou pomoc potřebují, protože zkrátka v životě nemají příliš štěstí... Na podzim na shledanou!

Jak to tedy bylo:

• Celý program zahájila moderátorka Ester Kočičková s humorem jí vlastním - svět investic pojala poeticky a přednesla pár svých tematických básní. Úvodní odborné slovo pak již dostala Monika Laušmanová, ředitelka úseku centrálního řízení rizik ČS a členka Interního výboru Dámského investičního klubu. Kromě jiného zdůraznila, že my ženy máme vlastnosti pro investování přímo ideální... S praktickým a zábavným průvodcem investováním přišel Martin Loubr, ředitel osobního bankovnictví ČS pro region Prahy, kterého vystřídal s přednáškou Barevný svět dluhopisů vedoucí portfolio manažer Investiční společnosti ČS Štěpán Mikolášek. A pak už byl čas pro čestného hosta. Letos se jím stala generální ředitelka společnosti Henkel ČR Jaroslava Haid-Járková, jež prozradila vlastní recept na spokojenost velmi vytížené ženy. Závěrečné slovo pak patřilo manažerce klubu Romaně Vlkové, která byla potěšena tím, že počet členek vystoupal již nad 2400. A ještě něco - o nádherný hudební doprovod se během večera hned čtyřikrát postarala houslová virtuózka Julie Svěcená. •

PDF - Večerní etuda o investicích

Pro členky klubu